Vippetangen1 Siena2 Ingierstrand bad3 Hafjell4 Massa Marittima5

Panoramabilder med Photoshops Photomerge

Vippetangen

Opptil 880 mennesker kan nyte et cruise om bord Boudicca – ikke de tusenvis som finnes på de fleste skip i disse dager – så det er rikelig med plass for alle. Boudicca og er liten nok til å nå kyster mange konkurrerende cruiseskip ikke kan. Navnet Vippetangen skriver seg fra et vippefyr som skal ha stått her i eldre tid. Her har vært militært rettersted, steinhuggeri, militære og sivile badehus.

Siena

Siena er en by i sentrum av den italienske regionen Toscana. Byen var en egen bystat til den ble erobret av hertugdømmet Firenze under Cosimo I de' Medici, fra 1569 storhertug av Toscana. Den regnes av mange som en av de vakreste byene i Toscana og i Italia overhodet. Siena er blant annet kjent for «Palio», et hestekappløp som holdes to ganger hvert år (2. juli og 16. august) på torget Piazza del Campo (bildet) midt i byen.

Ingierstrand bad

Anlegget ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eyvind Moestue i 1931 på oppdrag av familien Ingier. Arkitektene uttalte selv at deres målsetning var å tilpasse bygningene til det kuperte terrenget «så den landskapelige skjønnhet understrekes, og arealet ikke overmøbleres». Første byggetrinn sto ferdig i 1933. Badeanlegget bestod da av stupetårnet, omkledningspaviljongen, friluftsserveringen og administrasjonsbygningen.

Hafjell

Pellestova på Hafjell har en lang historie som strekker seg tilbake til 1945 da Pelle Skalmstad ( 1919-1990) startet opp et lite pensjonat på toppen av Hafjell. Pellestova vokste stadig og har opp igjennom årene samlet norske eliteidrettsutøvere og bidratt til mange gode fjellopplevelser for folk flest.

Massa Marittima

Massa Marittima ligger 20 km fra Follonicas hvite, langgrunne strender, i åsene nord for Grosseto. Byens røtter går tilbake til Middelalderen, og byen blomstret som selvstendig bystat i årene 1225-1335 takket være rike forekomster av sølv, kobber og jern. Midt på 1700-tallet reduserte imidlertid bl.a. pest, malaria er Massa Marittima til nærmest en spøkelsesby. Først da La Maremma ble drenert på 1800-tallet begynte byens innbyggertall igjen å øke.

Photomerge under Photoshop

Kommandoen Photomerge™ setter sammen flere fotografier til ett sammenhengende bilde. Du kan for eksempel ta fem overlappende fotografier av en bysilhuett og deretter slå dem sammen til et panoramabilde. Med kommandoen Photomerge kan du sette sammen fotografier som står vannrett eller loddrett ved siden av hverandre.

2014 © Petter Andresen | Vippetangen | Siena | Ingierstrand bad | Hafjell | Massa Marittima| Hjem