Dag 1 – Casale San Ansanino

Første feriedagen kommer alltid litt brått på. Etter en lang reisedag fra Norge var vi på plass i huset Casale San Ansinono. Vi valgte å gjøre så lite som mulig, dessuten var det søndag …

Dag 2 – Castiglione della Pescaia

Første utflukt gikk til Castiglione della Pescaia – byen som Nina og Petter bodde i sommeren 2007. Planen var bading, men bølger og rødt flagg forhindret dette. Matilda ble dessuten litt skremt av det urolige havet. Da gikk det bedre med mat og shopping …

Dag 3 – Mer avslapping og vannsøl

Mr. Martin skaffet en plastpool for Matilda – så dag tre ble en sprute- og plaskedag ved huset. Inger Helén og Simen skulle komme i løpet av dagen, så ingen ting hastet.

Dag 4 – Dyrelivet ved Casal S.Ansanino

Mr. Martin hadde advart oss mot slanger, denne morgenen gav han oss et skinn fra en slange som hadde skiftet … Minst halvannen meter! Litt lenger enn våre hjemlige huggormer.

Dag 5 – Dagstur til Siena

Siena er familiens favorittby; Josefin og Audun var der allerede kvelden, dag to – for å se finalen i fotball-EM. De fikk også med seg prøverittet i Palio, som gikk av stabelen 2. juli.

Dag 6 – Siesta i Pari

Med Josefin og Audun på tur til Roma tok Inger, Simen, Matilda og Petter en nærmere kikk på vår nærmeste landsby, Pari. Det var siesta innen vi kom oss dit - så byen lå stille, kun duften av hjemmelaget italiensk mat.

Dag 7 – Dagstur til Massa Marittima

Matilda sov tungt på bilturen – noe som gjorde henne opplagt til å utforske denne perlen av en middalalderby. Spaghetti al servizio dei bambini bolognesi samt sjokoldeis var også høydepunkter.

Dag 8 – Castiglione della Pescaia med Inger og Simen

Ikke en av Matildas beste dager – men det hjelper å få sprute litt og bli gjennomvåt i en av gamlebyens vannposter. Og iskrem dandert på klovenansikt til dessert. Heller ingen badedag …

Dag 9 – Casal S.Ansanino – bilder av huset

Nina klager alltid over at det ikk blir tatt bilder av rom og hus vi ferierer i. Så … her er de; stue, kjøkken soverom og uteplass. Sommerkjøkkenet var ikke inkludert i prisen – men vi lånte bord og griilutstyr derfra.

Dag 10 – Dagstur til Firenze

Inger og Simen har fortsatt sin ferie i Roma, resten av oss dro tl Firenze – en av de mektigste byene fra middelalder og renessanse – og i med Medici-familien. Varmt, og en tung shoppingdag fra Josefin og Audun.

Dag 11 – Terme di Petriolo

Rett i nærheten, ved den gamle veien mellom Grosseto og Siena finnes disse varme kildene. Et magisk sted med svovelholdige varme kilder. Vi tok en kort ettermiddagstur – Matilda var litt skeptisk, men de voksne koste seg.

Å laste ned bilder fra dette nettstedet

Bruk gjerne bildene du finner på dette nettstedet, men oppgi gjerne navn opphavsmannen. Siden alle albumene er eksportert som Flash-album fra Adobe Bridge så må du gjøre følgende: Legg til resources/images/large/ på slutten i adressenlinjen – da kommer du rett inn i folderen med de store bildene (maks 1600 piksler høyde/bredde). Ønsker du ende større versjoner får du heller sende en e-post. OK?

Toscana

Toscana er en region i Italia som i nord grenser til Liguria og Emilia-Romagna, i øst til Marche og Umbria og i syd til Lazio.

Toscana har et areal på ca. 23 000 km² og knapt 3,6 millioner innbyggere. Den største byen er Firenze, som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer er Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca.
Toscana kjennetegnes ved sitt maleriske landskap, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker.

Toscana er inndelt i ti provinser:

Casal S.Ansanino

Casale S.Ansanino

S.Ansanino, gammel restaurert gård, ligger på toppen av en ås på grensen mellom provinsen Siena, som ligger bare 20 minutters kjøretur unna, det samme for Grosseto. Omgitt av 72 hektar med utmark, for det meste skogkledd, med Middelhavet samt høye trær, eik, Holm-eik og korktrær. Det er ansett som et område for bevaring av typiske ville dyr som villsvin, pinnsvin og rådyr.

Strada Provinciale di Petriolo 61 | Casemaggiori - Pari, Civitella Paganico, Italia – Italiensk nettside