Om å ta det med ro …

Søndag 8. juli 2007. La Dolce Vita i leiligheten og hagen i nr. 7 Via Giatti. Sommerlig idyll bare brutt av naboens Vespa og utallige sikader. Gekkoer som piler over muren og en arrogant katt.

Massa Marittima, San Galgano og Roselle

Tirsdag 10. juli 2007. Første dagstur gikk til Massa Marittima, Abbazia di San Galgano og Roselle. Massa Marittima er en høytliggende middelalderby i hjertet av Toscana, med en katedral fra 1200-tallet.

Siena

Søndag 12. juli 2007. Vi besøkte Siena første gangen i 2006. Men synes ikke vi fikk nok. Byen er helt særpreget selv i dette landskapet. Dessuten var vestverket på Santa Maria-domkirken under oppussing forrige året, så det hadde vi til gode.

Pitigliano, Sorano og Sovana

Søndag 15. juli 2007. Disse regnes som de tre juvelene i det sørlige Toscana. Alle har tilknytning til etruskerne. Felles for dem er at de er bygd på myke klipper, tufa, i Soranos tilfelle så mye at deler av byen har rast ut i en av ravinene.

Thumbnail

Volterra og San Gimignano

Tirsdag 17. juli 2007. Volterra og San Gimignano ligger nord i Toscana og er begge rike på kulturskatter fra etruskisk, romersk og middelalder. Volterra preges av alabastproduksjon mens San Gimignano er kjent for sine mange tårn.

Fotoalbum fra 2007-turen:

Alle disse bildene ble tatt med mitt første digitale SLR – et Fuji FinePix S2Pro. Dette kameraet var i sin tid «The State of the Art», og kostet meg nesten 30 000,- (desmber 2002). Det spiste batterier, et sett for motorikk og et for data/flash, som en sulteforet gamp. Likevel; et stort skritt fra de digitale kompaktkameraene som kom på slutten av forrige århundre.